Thermobel Luxaclair

Decoratieve thermisch isolerende en zonwerende beglazing bestaande uit twee bladen blank Planibel floatglas, met een verstelbare horizontale micro-jaloezie geïntegreerd in de (volledig gedichte) dubbele beglazing.

Spouw strak gehouden met een metalen afstandshouder met een droogmiddel, en een dubbele hermetische organische voeg. Spouw tussen de bladen gevuld met droge lucht of thermisch isolerend droog gas. Bij de Thermoplus thermisch isolerende met hoog rendement versie heeft het binnenste glasblad een dunne transparante en blanke warmtereflecterende metaallaag, in positie 3. Afhankelijk van de versie kan de jaloezie handmatig (door magneten) of elektrisch (laag voltage) worden gekanteld. Deze laatste versie bevat bovendien infrarode afstandsbediening, staat individuele en/of groepsmatige bediening toe, en kan worden geïntegreerd in systemen voor klimaatregeling en energiebeheer.

Continue aanpassing van de doorlaat van licht en zonne-energie, lichtreflectie en zelfs het niveau van thermische isolatie. Uitstekende zonwerende eigenschappen in de zomer. Aanzienlijke warmtebesparingen in de winter (in vergelijking met enkel glas en zelfs traditionele dubbele beglazing). Warmtecomfort in de winter: geen koude muur effect in de kamer. Luxaclair jaloezieën zijn verkrijgbaar in Thermostop gecoate versie voor een grotere thermische isolatie (een of beide zijden gecoat). Besparingen op klimaatregeling.