Borstweringen

In moderne gebouwen met glasgevels zijn borstweringen vaak even belangrijk als doorzichtbeglazing, in het bijzonder vanuit esthetisch oogpunt.

In gordijngevels kan de alternatie van (ondoorzichtige) glazen borstweringen en (transparante) doorzichtbeglazing zo gecombineerd worden dat een volledige glazen structuur wordt gecreëerd in een uniform uitspansel van kleur, met borstweringen en doorzichtbeglazing in een perfecte kleurenharmonie. Alle ontwerpers streven naar een harmonie van kleuren tussen deze twee elementen, maar sommigen geven hierbij de voorkeur aan een perfecte combinatie, terwijl anderen liever complementaire tinten gebruiken met een zekere mate van contrast. Deze basisbeslissing bepaalt het globale aanzicht van het gebouw. Glaspunt biedt een heel gamma doorzichtbeglazingen en bijbehorende glazen borstweringen. In beginsel zijn er twee gamma’s borstweringen voor de verschillende types Glaverbel doorzichtbeglazing: het Colorbel gamma geëmailleerd glas en het Solarbel Panolac gamma zonwerend glas dat onder vacuum is gecoat met een speciale verflaag*. Borstweringen zijn ook verkrijgbaar met Artlite zeefdrukdesigns. * De energieabsorptie van de ondoorzichtige borstwering is vaak hoog: om breuken als gevolg van thermische schokken te vermijden, moet dit glas thermisch worden behandeld.

Solarbel Panolac borstweringen.

Solarbel Panolac borstweringen zijn thermisch versterkte of volledig geharde enkelvoudige beglazingen waarop onder vacuum een Solarbel coating wordt gespoten, die vervolgens ondoorzichtig wordt gemaakt dankzij een speciale zwarte verf op de gecoate zijde. De zijde met de coating en de Panolac verflaag is altijd naar de binnenzijde van het gebouw gericht (positie 2). Om een perfecte combinatie of een duidelijke kleurenpresentatie mogelijk te maken, zijn Solarbel Panolac borstweringen verkrijgbaar in meer dan 30 verschillende variaties. Solarbel Panolac laat zich combineren met Solarbel, een aantal Stopray en verscheidene typen Stopsol Supersilver zonwerende doorzichtbeglazingen. Colorbel voor borstweringen. Colorbel borstweringen bestaan uit blank, getint of Stopsol glas waarop via een thermisch proces (thermische versterking of volledige harding) aan een zijde op het totale oppervlak een ondoorzichtige geëmailleerde laag wordt aangebracht. Colorbel borstweringen zijn verkrijgbaar in monolithisch glas, maar kunnen ook worden geleverd in dubbele beglazingen of isolatiepanelen. Colorbel’s keramieklaag wordt altijd naar de binnenzijde van het gebouw gericht op het glas aangebracht. Om een perfecte combinatie of een duidelijke kleurenpresentatie mogelijk te maken, zijn de Colorbel beglazingen verkrijgbaar in 48 standaardtinten (andere kleuren zijn op verzoek verkrijgbaar). Het Colorbel gamma biedt u combinerende borstweringen voor Planibel, Stopsol en Stopray zonwerend glas en voor Thermobel en Thermoplus thermisch isolerend glas.