FE-OR 1016 (SKG ***)

De Stichting Veiligheidsbeglazing (SVB) heeft in samenwerking met SKG een sterrensysteem voor veiligheidsbeglazing opgezet.

FE-OR 1016 voldoet aan SKG *** (extra zwaar inbraakvertragend). FE-OR 1016 is gelaagd veiligheidsglas bestaande uit twee bladen 4mm floatglas die worden bijeengehouden door zes perfect heldere tussenlagen van polyvinylbutyral (PVB) van 0,36 mm per stuk.

Biedt een uitstekende bescherming tegen inbraakpogingen waar de inbreker langere tijd aan kan besteden zonder gezien te worden en vandalisme. Bescherming tegen risico’s op persoonlijke verwondingen: indien het per ongeluk of bij een aanval breekt, blijft het glas, op zijn plaats, aan de PVB-tussenlagen kleven. Voorkomt dat mensen en voorwerpen door het glas vallen (veiligheid). Beschermt tegen teveel zonlicht, verblinding en te grote zonnewarmte. Beschermt tegen UV-stralen (en beperkt zo het valer worden van kleuren binnenshuis). Verbetert de geluidsisolatie van het glas. Krasbestendig, eenvoudig te reinigen. Verkrijgbaar met gekleurde en/of matte PVB-tussenlagen.

FE-OR 1016 (SKG ***) is te gebruiken voor:

Alle particuliere en openbare gebouwen met een verhoogd inbraakrisico en weinig tot geen toezicht. Dit type beglazing minimaliseert de kans op snelkraken. Wordt veelvuldig toegepast in gevels van audio- en videozaken, kledingzaken, slijterijen etc. Verkrijgbaar in grote afmetingen (6000 x 3210 mm), let op NEN 2608. Verkrijgbaar in thermisch versterkte of geharde versie voor een betere bestendigheid tegen thermische en mechanische schokken (2400 x 2250 mm).