Imagin

Figuurglas is een doorschijnend glas gemaakt van blank of gekleurd glas dat aan het eind van de glasoven tussen twee walsen doorgaat.

Het patroon wordt met een reliëfwals bij hoge temperaturen in een zijde van het glas gedrukt. Tot slot kan nog een metalen rasterwerk in het glas worden geëntegreerd. Vervolgens wordt dit glas geleidelijk afgekoeld tot de omgevingstemperatuur.

Meer dan 35 patronen van uitstekende kwaliteit, waarvan vele exclusief door Glaverbel op de markt worden gebracht. Esthetische patronen die met het licht spelen, uw omgeving tot leven brengen en privacy creëren, onderwijl indrukken van de achtergrond doorlatend. Patronen die magische lichteffecten cre??ren, ergens tussen totale door- en ondoorzichtigheid, zodat aantrekkelijke combinaties van transparantie en discretie, van gastvrijheid en intimiteit worden gecre??erd. Verkrijgbaar in blank, brons en geel. Biedt bescherming tegen zonnestralen. Nieuwe exclusieve patronen: Quatrix, Satinbel Veel Imagin designs kunnen worden gezandstraald om hun esthetische kwaliteiten nog verder te vergroten. Zandstraling verspreidt het licht beter en benadrukt de structuur van de motieven. Veel Imagin patronen zijn verkrijgbaar in een draadglas versie, teneinde esthetiek en veiligheid te combineren (bescherming tegen verwondingen door glasscherven en in bepaalde gevallen ook tegen vuur). Imagin figuurglas kan gehard worden om zijn impactbestendigheid te vergroten. Sommige patronen kunnen worden gelaagd, ten behoeve van de meer veeleisende veiligheidsvereisten (bijvoorbeeld bescherming tegen inbraken). Veel patronen kunnen worden geassembleerd in verschillende typen dubbele beglazing.

Technische specificaties Imagin:

Interne scheidingswanden en bekleding, deuren, douches, badkamers, legplanken, kasten, keukens, koelkasten, toonbanken, trappen, balustrades, ramen, (straat)meubilair, … In feite zijn er verscheidene potentiële toepassingen: dit glas is een ware uitnodiging tot de verbeeldingskracht van designers. Het Imagin gamma figuurglas wordt door Glaverbel gefabriceerd in zijn fabriek in Roux, bij Charleroi (België) – een regio met een lange traditie van glasproductie. De fabriek in Roux is speciaal uitgerust met de laatste technologieën voor de vervaardiging en verwerking van steevast superieur glas van de allerhoogste kwaliteit. In onze tweede figuurglasfabriek in Barevka (Tsjechische Republiek) hebben experts uit Roux dezelfde strikte kwaliteit en service ingevoerd. Ook hier wordt uiteenlopend figuurglas geproduceerd.

Imagin is te gebruiken voor:

k-waarde (U-waarde) en zontoetredingsfactor vergelijkbaar met het overeenstemmende type Planibel floatglas. Maximumafmetingen 188 x 450 cm. Diktes van 3 tot 10 mm, 13,5 en 15 mm.