Linea azzurra

Linea Azzurra is Glaverbels exclusieve glas (tot 25 mm, het dikste floatglas op de markt) voor design en architectuur.

Zijn lichtblauwe tint verstrekt het een bijzonder originele aanblik. Linea Azzurra wordt gefabriceerd in de floatglasfabriek van Cuneo (Italië) en wordt verkregen door het vermengen van met name zand (basisingrediënt), natriumcarbonaat (smeltmiddel), kalksteen en dolomiet (stabilisatoren). Dit mengsel wordt in een oven tot meer dan 1500 ºC verhit en vervolgens in een bad gesmolten tin gegoten, waarna het geleidelijk afkoelt tot kamertemperatuur. De oppervlakten van het eindproduct zijn volledig parallel en vlak.

Transparantie, onbuigzaamheid, stabiliteit, aanblik, bescherming in het algemeen. Opmerkelijke snijmogelijkheden, ondersteund door de curve van de koelovenspanning, en onbeperkte vormmogelijkheden (zie grafiek). Verrassend eenvoudig te harden en te buigen, dankzij het zeer beperkte vochtgehalte en de intrinsiek hogere warmteabsorptie van het glas. Buitengewoon weinig punctuele defecten Absolute afwezigheid van sintel- en walssporen of gaten aan de onderzijde. Meer dan levenslange duurzaamheid.

Linea azzurra is te gebruiken voor:

Binnen de floatglaswereld is Planibel LINEA AZZURRA uniek. Dankzij zijn aangenaam blauwe kleur, het buitengewone gemak waarmee het zich laat verwerken en zijn ongeëvenaarde kwaliteit, is Planibel LINEA AZZURRA de ideale keuze voor toepassingen in interieurdesign en architectuur.