Matelux

MATELUX is een floatglas dat aan een zijde oppervlakkig wordt bewerkt met een zuur van hoge kwaliteit. Het resultaat is een mat uitziend, doorschijnend glas met een extreem fijnkorrelig en homogeen oppervlak.

Het geautomatiseerde etsproces vindt plaats op koud floatglas en is zowel mogelijk bij gekleurd als ongekleurd floatglas. Dit proces respecteert alle mechanische en thermische eigenschappen van het basismateriaal.

De matte aanblik van MATELUX kan worden aangebracht op blank glas of op grijs, bronzen, groen, roze en blauw getint glas. Matglas gedraagt zich net als elk ander floatglas. Dit maakt zijn gebruik in veelzijdige en diverse toepassingen mogelijk, met decoratieve doeleinden voor binnenshuis en architecturale doeleinden buitenshuis. MATELUX is bestand tegen vlekken en krassen. Zijn onderhoud en reiniging zijn simpel omdat ze geen speciale producten vereisen. Normale schoonmaakproducten zijn dus perfect geschikt.

Matelux is te gebruiken voor:

Voor binnen : keuken- en badkamermeubilair, moderne kasten en boekenplanken, scheidingswanden, doucheschermen, deuren en fronten, decoratieve deurpanelen, tafelbladen, kantoormeubilair, enz. Voor buiten : ruiten en voordeuren met dubbele beglazing, zijpanelen voor trappen, balkons en scheidingswanden, windschermen, enz..

Technische specificaties Matelux:

Matelux kan gehard, gelaagd, geboord, gesneden, afgeschuind, gepolijst worden. Standaardafmetingen : 3210 mm x 2400 mm. Diktes : 3, 4, 5, 6, 8, 10 and 12 mm.