Structura

Puntbevestigde structurele beglazing is een glaswandsysteem voor glazen gevels en structuren zonder frame.

Principe: de glazen bladen, waarin bij de hoeken vier tot zes verzonken gaten worden geboord en die verhard worden om bestand te zijn tegen thermische en mechanische schokken, worden rechtstreeks aan de lastdragende structuur (gewoonlijk een metalen frame) bevestigd via een mechanisch roestvrijstalen verbindingssysteem (puntbevestigde tussenstukken en speciale verbindingsstukken). Een dichtingsmiddel van silicone wordt gebruikt om de voeg tussen de glasbladen waterdicht te houden.

Biedt ontwerpers de mogelijkheid een perfect vlakke en soepele frameloze glashuid te creëren. Zorgvuldig onderzocht systeem waarbij rekening is gehouden met het gedrag van glasproducten onder verschillende klimatologische omstandigheden en gebaseerd op een stevige ervaring. Verbindingsstukken en dragende elementen van hoogwaardig roestvrij staal, met een afwerking die bijdraagt tot de algehele aanblik. Bron van creativiteit voor designgevels met structurele beglazing, met een maximum aan licht en transparantie (heldere en neutrale beglazing). Ook verkrijgbaar met vele typen en modellen geëmailleerde zeefdruk. Vertal: een echte partner die alle vereiste adviezen, preliminaire berekeningen, enz. kan verstrekken vanaf de ontwerpfase en gedurende het hele project: specificatie glas- en plaatsingssysteem, berekening van de weerstand tegen de druk van wind en de last van sneeuw en het aanvaardbare buigingsniveau van glas. Naast de klassieke Structura puntbevestigde structurele, monolithische beglazing heeft Vertal ook de logische verlenging van dubbele beglazing gecre??erd: Structura Duo puntbevestigde structurele isolerende beglazing, waarmee een uiterst sterk isolerend en zonwerend glas met coating is verkregen.

Structura is te gebruiken voor:

Ingang van gebouwen, hallen, galerijen, atriums, passages, tentoonstellingszalen, glazen daken, enz., bijvoorbeeld in kantoorgebouwen, hotels, officiële gebouwen, musea, treinstations, luchthavens en winkelcentra.

Technische specificaties Structura:

Geharde glasbladen worden overeenkomstig de specificaties en de allerstriktste kwaliteitsnormen (ISO 9002) vervaardigd in Vertal’s faciliteiten, waarbij ultramoderne apparatuur wordt gebruikt die Vertal’s reputatie in de Europese glassector heeft gevestigd. Hierna worden de bladen onderworpen aan een heat soak test om totale veiligheid te garanderen. Mogelijke diktes: 10, 12, 15 of 19 mm voor enkelvoudig glas of een combinatie van diktes voor gelaagd glas. Voor elk project worden berekeningen gemaakt om de juiste glasdikte te bepalen, want deze hangt af van het ontwerp van de glazen muur, de afmetingen van de bladen, de druk van de wind of de last van de sneeuw, alsook de dragende structuur. Voor optimale resultaten dient de structuur te worden ontworpen in overleg met de ervaren specialisten van Vertal, die de architecten en aannemers kunnen adviseren omtrent de specifieke vereisten voor STRUCTURA. Structura voldoet aan alle relevante betrouwbaarheidsvereisten voor zowel het glas als de mechanische onderdelen van het systeem. Het STRUCTURA systeem ontving een certificaat van technische en kwalitatieve overeenstemming van de CSTB (Franse instantie voor bouwinspectie), na tests in de laboratoria van de CSTB. Het hele systeem wordt exclusief door Vertal vervaardigd en beschermd door een Europees octrooi.