Saftee Shield

Dagelijks breekt er glas Meestal veegt u het bij elkaar en gooit u het weg. Er zijn echter ook talrijke omstandigheden waarbij gebroken glas verwondingen betekent. Of, wanneer het de levensmiddelen industrie betreft, het stilzetten van uw productie en het uit de handel terughalen van artikelen met alle negatieve publiciteit van dien. Saftee Shield houdt het glas bijeen en voorkomt splintervorming. Glas breekt gemakkelijk Het is het kwetsbaarste onderdeel van een gebouw. Bij onvoorzichtigheid, baldadigheid, inbraak of een aanslag: het is glas dat het eerste sneuvelt. Glas is dan ook de zwakste schakel in een beveiligingssysteem. Glas kan gevaarlijk zijn Onbeschermd glas kan dodelijke snijwonden veroorzaken. Glasscherven die bij een explosie rondvliegen met een snelheid van 80 km/sec zijn geen zeldzaamheid. Maar ook in en om het huis veroorzaakt glas de meeste verwondingen (gegevens Veiligheidsinstituut TNO)

Krasvastheid: Saftee shield heeft een krasvaste toplaag, hetgeen een groot voordeel biedt op gevoelige plaatsen zoals etalages, deuren en ruimtes waar het glas vaak gewassen moet worden. Deze zeer harde toplaag is in staat om mechanische invloeden te weerstaan die op normale foliën krassen veroorzaken. Zonwering: Saftee Shield absorbeert 96% van de uv-straling (300-380nm) in het zonlicht, waardoor de verblekende invloed van zonlicht op geëtaleerde goederen en interieur wordt gereduceerd. Door Saftee Shield te combineren met een van onze zonwerende en isolerende foliën (Coolshield, Neutralux, Reflecto Shield, XK-folie) ontstaat een unieke combinatie van beveiliging en isolatie, die uw gebouw nog completer maken.

Saftee Shield is te gebruiken voor:

Doorvalbeveiliging: Van peuterspeelzalen tot culturele instellingen kunnen kinderen en volwassenen door speelsheid of onnadenkendheid pijnlijk in aanraking komen met de ruiten van het gebouw. Vele gemeentes en schoolbesturen gaven de laatste jaren opdracht tot het aanbrengen van Saftee Shield. Ook Arbodiensten bevelen deze folie aan. Met Madico Saftee Shield is het bijna onmogelijk schade en verwondingen op te lopen door brekend glas. Zelfs messcherpe punten en splinters blijven door Saftee Shield bijeen. Ook het verzamelen en opruimen van glasscherven wordt hierdoor gemakkelijk. De kans op schade en letsel is zo zeer gering uw mensen en eigendommen blijven beschermd. Autoruitbeveiliging: Ook uw autoruiten kunnen van onze Saftee Shield worden voorzien zodat uw autoruiten niet met één klap verbrijzelen. Speciaal voor SGB opgeleide installateurs kunnen uw autoruiten vakkundig van Saftee shield voorzien. Uiteraard kunt u ook bij SGB terecht voor zonwerende en inkijkwerende foliën voor uw autoruiten. Combinaties hiervan met Saftee shield zijn prima mogelijk. Zo kunt u uw auto beveiligen en er het persoonlijk tintje aan geven dat u wenst!

Technische specificaties Saftee Shield:

Saftee Shield CL 200 XSR en CL 400 XSR: standaard heldere veilgheidsfilm, schokbestendig, vlamdovend en krasbestendig. Dikte 50 c.q. 100 micron. Naast de LCL 600 XSR (150 micron) zijn er ook dikkere veiligheidsfoliën beschikbaar voor extra beveiliging van personen en eigendommen bij bomexplosies, terroristische aanslagen etc. De Saftee Shield CL 700 XSR (175 micron dik) is toe te passen wanneer deze dikte is gewenst, wat ook geldt voor de LCL 800 XSR, 200 micron dik en speciaal geschikt bij rellen en vandalisme.