Sunspray 80

Lichtkoepels en -straten, die aangebracht zijn om licht binnen te laten, maken ’s zomers van een werkplaats een broeikas. Binnenschijnende zon veroorzaakt schittering en maakt het werken vermoeiend. Wat is er aan te doen: Bij vele bedrijven wordt aan de buitenkant kalk op het glas gesmeerd. Het is een slordig gezicht, het houdt licht tegen en het is tijdelijk. Het spannen van filterdoek aan de binnenzijde is duur. Bovendien vangt het doek behalve licht ook stof en dampen op. Er is Sunspray 80. Veel bedrijven en instellingen hebben voor een betere oplossing gekozen: zij hebben Sunspray 80 aan laten brengen door SGB. Sunspray 80 is een opaal-witte alkyd hars coating die aan de buitenzijde wordt aangebracht en waarmee een zodanige ervaring is opgedaan dat er drie jaar garantie op gegeven wordt.

Aan te brengen op bolle en holle oppervlakten, in tegenstelling tot foliën. Uitstekende lichtspreiding. Hoge graad van bescherming tegen ultraviolette straling.

Sunspray 80 is te gebruiken voor:

Sunspray 80 kan op alle soorten glas en de meeste soorten kunststof worden aangebracht, ongeacht de vorm. Mits de ondergrond schoon en droog is, wordt een buitengewoon goede hechting en weersbestendigheid bereikt, die een Sunspray-applicatie tot een eenmalige, onderhoudsvrije investering voor jaren maakt. Sunspray 80 bevat hoogwaardige pigmenten die infra-rode warmte stralen voor 76% weerkaatsen en ultraviolette straling (tot 405 nm) voor 99,5%. Hierdoor worden artikelen achter met Sunspray behandelde ruiten langer beschermd tegen verkleuren en uitdrogen. Bovendien wordt de lichtspreiding door deze coating zelfs meer dan verdubbeld. Deze factoren tezamen zorgen voor een opmerkelijke verbetering van het werkklimaat in de ruimte onder het dak. Mede door de neutrale lichtbreking en de optimale -spreiding is Sunspray 80 uitermate geschikt voor showrooms en tentoonstellingsruimten (musea).