Glazen wand

Mock-up presentatie unieke glazen wand voor het Rijksmuseum, gepland aan de Holland Boulevard op de luchthaven van Schiphol

Wie
Met trots heeft Hermans Glas afgelopen week de mock-up gepresenteerd aan zijn opdrachtgevers. Een uniek project in samenwerking met het Rijksmuseum Amsterdam, de Royal Schiphol Group, Volker Wessels Bouw Schiphol, Benthem Crouwel Architects en Next Architects.
Een onmisbare partner in de uitvoering van dit prestigieuze project is onze vaste engineer en leverancier Saint-Gobain Glass

Waar
De vernieuwde Holland Boulevard op Schiphol is het gebied waar veel transferpassagiers korte of langere tijd verblijven tussen twee vluchten in. In deze actieve zone komt oa het nieuwe Rijksmuseum met vitrines voorzien van een wisselende kunstcollectie én een museumwinkel. De vitrines worden omringd en met elkaar verbonden door middel van een unieke strokenwand van glas. Deze wand is opgebouwd uit 10 mm dik glas in stroken van 7 cm, welke onderling aan elkaar worden getaped. Doordat de vlakke zijdes aan elkaar worden getaped blijven de gesneden kanten in het zicht en krijgt deze wand zijn bijzondere uitstraling.

Hoe wordt het gemaakt
Een belangrijk onderdeel van dit unieke project is het snijden van het glas. In onze werkplaats heeft glassnijder Raymond van Wissen de perfecte demonstratie gegeven aan onze opdrachtgevers; deze glasstroken worden nml handmatig gesneden over een lengte van 3m40. Vervolgens worden ze per 10 getaped en in pakketten van 7 vervoerd. Zeker geen doorsnee werk.

Planning
In week 2 van 2017 start Hermans de realisatie van dit project. Het Rijksmuseum en de museumwinkel openen halverwege 2017 hun deuren.