Rijksmuseum op Schiphol

Het is zo ver! Hermans is begonnen met de montage van de glazen wand voor het Rijksmuseum op Schiphol. Luchthaven Schiphol heeft reeds een dependance van het Rijksmuseum,  deze zal worden uitgebreid met vitrines voorzien van een wisselende kunstcollectie én een museumwinkel. De vitrines worden omringd en met elkaar verbonden door middel van een unieke strokenwand van glas. De wand is opgebouwd uit 10 mm dik glas in stroken van 7 cm, welke onderling aan elkaar worden getaped. Doordat de vlakke zijdes aan elkaar worden getaped blijven de gesneden kanten in het zicht en krijgt deze wand zijn bijzondere uitstraling.

Wie
Een uniek project in samenwerking met het Rijksmuseum Amsterdam, de Royal Schiphol Group, Volker Wessels Bouw Schiphol, Benthem Crouwel Architects en Next Architects.
Een onmisbare partner in de uitvoering van dit prestigieuze project is onze vaste engineer en leverancier Saint-Gobain Glass

Hoe wordt het gemaakt
Een belangrijk onderdeel van dit unieke project is het snijden van het glas; deze glasstroken worden nml handmatig gesneden over een lengte van 3m40. Vervolgens worden ze per 10 getaped en in pakketten van 7 vervoerd. Zeker geen doorsnee werk.

Planning
De vitrines van het Rijksmuseum op Schiphol én de museumwinkel openen halverwege 2017 hun deuren.

Locatie
Rijksmuseum Amsterdam Schiphol is te vinden achter de paspoortcontrole op de Holland Boulevard bij lounge 2. Hier kunnen miljoenen passagiers die via Schiphol reizen kennis maken met het Nederlands Culturele erfgoed.